Verdiend Eerbetoon

Ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan heeft de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden een prachtig boek uitgegeven dat is geschreven door de bestuursleden Pieter van Geldorp, Jan van Ingen en George Sanders. De laatste is tevens conservator op Paleis Het Loo en ook bestuurslid van de GVON.
Zoals bekend is dit museum gehuisvest op Paleis Het Loo en heeft zij een aparte expositieruimte in de Westvleugel. In het boek wordt de geschiedenis van stichting uitgebreid beschreven. De collectie van de stichting vindt zijn oorsprong in collectie die sedert 1945  te zien was in het gebouw van de Kanselarij der Nederlandse Orden aan de Javastraat 50 te Den Haag. De eerste ‘conservator’ was de heer J.A. van Zelm van Eldik, secretaris bij de Kanselarij. Hij heeft de basis gelegd voor de collectie, die snel groter werd door tal van schenkingen en bruiklenen o.a. van onderscheidingen van leden van de Koninklijk Familie. In 1954 weden de activiteiten van de heer Van Zelm van Eldik beloond en werd de collectie onder gebracht in het Kanselarij Museum. Twee jaar later werd de stichting opgericht.
In het boek worden 50 hoogtepunten uit de collectie nader belicht, variërend van onderscheidingen tot penningen, schilderijen en andere objecten. Hierdoor is het een uitermate interessant boek geworden, dat zich op een breed publiek richt. De vormgeving is zonder meer aantrekkelijk, kortom het is een prachtig boek, dat ik een ieder kan aanraden.

Verdiend Eerbetoon 60 jaar Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden 1656-2016
ISBN 9789463380942
Het boek kost 19,95 en is onder meer te bestellen in de webshop van Paleis Het Loo

omslag-van-verdiend-eerbetoon fred-de-graaf-overhandigt-het-eerste-exemplaar-van-verdiend-eerbetoon-aan-michel-van-maarseveen

Click to access the login or register cheese