Replica vaas die de koning is aangeboden tijdens het jubileum

Het cadeau voor de koning is een ontwerp waarbij het honderdjarig bestaan van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau in beeld is gebracht. De vaas symboliseert de geschiedenis over de afgelopen honderd jaar, en de toekomst.

De keramieken binnenvaas is handgemaakt door de studenten zelf, volgens de techniek van honderd jaar geleden. De buitenste laag van de vaas is gemaakt met een 3D-printer: een techniek die staat voor het nu en de toekomst. De vaas is gedigitaliseerd doordat hij is ingescand. Op basis van dit document is de 3D-printing opgebouwd, waardoor hij perfect om de vaas past. Deze printing bestaat uit ornamenten van details die afkomstig zijn uit de collectie van de vereniging. Zo is er een weergave van een kraag, waterlandschap en een schilderijlijst zichtbaar. Deze ornamenten hebben de studenten gemoderniseerd en laag voor laag geprint om de vaas heen. Als resultaat een vaas die de afgelopen honderd jaar symboliseert.

De replica’s van de vaas zijn een exacte kopie van de vaas die cadeau is gedaan aan de koning. Deze vazen zijn volledig ge-3D-print. De vaas zit verpakt in een gouden doos met het logo van de vereniging erop gezeefdrukt. Een mooi aandenken aan dit bijzondere jubileumfeest.

Het cadeau is ontworpen door Eline de Boer (20) en Irene van Dijke (22) eerstejaars studenten Crossmedia Design, aan de AKI Artez in Enschede. Onder begeleiding van Chris Slutter en Ina Bode.

Speciale aanbieding:

* Exclusief voor de GVON leden.

* Aan de onderzijde van de vaas is een sticker aangebracht van de GVON met vermelding van het 100 jarig jubileum

* De vaas wordt geleverd in een prachtige doos met daarin ook:

  • -De foto van de Koning met de vaas.
  • -Tekst van de ontwerpster met haar uitleg.

* De vaasjes zullen op de ALV van 23 september beschikbaar zijn, zodat u ze direct kunt meenemen.

* Indien u interesse heeft kunt u per mail contact opnemen via info@oranje-nassau.org., of per post via GVON, p/a Paleis Het Loo, Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn

 

Click to access the login or register cheese