Eerste webinar GVON groot succes

Piet Segers van Historizon heeft op 20 juni aan de leden de gelegenheid geboden om op deze bijzondere wijze een bijeenkomst te kunnen bijwonen.

Als eerste spreker kwam voorzitter Marc Scheidius in beeld. Hij benadrukte nog dat het bijzonder is om in deze tijd op deze wijze met de leden in verbinding te blijven. Hij is verheugd dat er zoveel mensen aan deze Webinar meedoen. Het bestuur hoopt in het najaar dat we elkaar weer kunnen ontmoeten bij diverse bijeenkomsten. Met name bij De Algemene Leden Vergadering, die voorlopig gepland staat op zaterdag 10 oktober 2020 in Buren.

Zitha Poethe gaf een mooie presentatie over “De Brandenburger Tor”. In deze presentatie stond Wilhelmina van Pruissen centraal als vredebrenger in het beeldprogramma van de Brangerburger Tor. Zie ook haar boek “Perikles in Preußen”.

Figuur 1: detail uit het bas-reliëf van de Brandenburger Tor

David Hakkenberg gaf een boeiend verhaal over de sporen die de oranjes hebben nagelaten in Berlijn en in het Berliner Schloss. Een bijzonder detail is de wonderlijke wijze waarop het standbeeld van Prins Maurits de vele vernietiging heeft overleefd. Het paleis wordt op dit moment gerestaureerd.

Figuur 2: Maurits, prins van Oranje, Martin Wolff, 1907 geplaatst aan de noordkant van het Berliner Schloss.

 


U kunt het Webinar nog eens bekijken door hier te klikken.

Kleine foto-impressie

Click to access the login or register cheese