Symposium Willem Lodewijk, vrijdag 4 december 2020 Leeuwarden

Willem Lodewijk Stadhouder en strateeg (1560-1620-2020)

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat stadhouder Willem Lodewijk overleed in Leeuwarden. Door zijn stadhouderschappen is zijn naam verbonden aan de geschiedenis van Fryslân, Groningen en Drenthe. Tijdens de Opstand tegen het Spaans-Habsburgse gezag verankere hij het noordoosten van de Nederlanden in de Republiek. Bovendien had hij had invloed in de kerk en het onderwijs. Maar zijn politiek leidde ook tot intern verzet. Het is daarom tijd zijn betekenis opnieuw te duiden.

Vanuit deze context organiseren de Fyske akademy en Rijksuniversiteit op 4 december, van 10.00 tot 17.30 uur een speciaal symposium in Leeuwarden.

Locatie; Oranjezaal Stadhuis; Hofplein 38, 8911 HJ Leeuwarden Prijs: € 17,50 / leden en donateurs fan de FA: € 15,00 / studenten: € 12,50 (inclusief koffie, thee, lunch en receptie).

Toegang tot de zaal (maximaal 30 personen): na reservering en betaling. U kunt voor maximaal 2 personen een plaats reserveren. Stuur daarvoor een bericht aan baly@fryske-akademy.nl en vermeld daar bij of u alleen of met zijn tweeën komt en of u lid/donateur of student bent (daarvoor geldt een gereduceerd tarief). In week 47 laten wij u weten of u een plaats in de zaal kunt krijgen of dat u op de wachtlijst komt. Een plaats in de zaal is pas definitief na betaling van de toegangsprijs. In de zaal is het dragen van een mondkapje verplicht, behalve als u op uw plaats zit.

Livestream: Als u de livestream wilt volgen op 4 december, meld u dan aan via baly@fryske-akademy.nl. U krijgt dan begin december de informatie over de toegang tot de livestream toegestuurd. Het volgen van de livestream is gratis.

Meer informatie via deze link; Fryske Academy 

 

 

Click to access the login or register cheese