Reis Marie van Hessen Kassel naar Hanau in Duitsland

Op verzoek van een aantal GVON-leden, heeft  Marieke Spliethoff in samenwerking met Historizon een mooi reisprogramma ontwikkeld naar Hanau in Duitsland.Dit naar aanleiding van een tentoonstelling over landgravin Marie van Hessen Kassel, ter gelegenheid van de 300ste geboortedag (1723-1772). De van oorsprong Engelse prinses Marie was een zuster van Anna van Hannover, regentes van de Nederlanden en echtgenote van prins Willem IV, erfstadhouder van der Republiek der zeven Verenigde Nederlanden

In 1740 huwde zij met de latere landgraaf Frederik II van Hessen-Kassel. Na de formele scheiding van haar man vanwege zijn verandering van religie naar het katholicisme, nam ze in 1760 officieel het regentschap van het graafschap Hanau-Münzenberg over voor haar oudste zoon Wilhelm, die vanaf 1764 het regentschap overnam van zijn moeder.

Naast de tentoonstelling in kasteel Philippsruhe vindt ook een bezoek plaats naar de Marienkirche, waar prinses Marie ligt begraven, enkele kastelen waar Juliana van Sotlberg heeft verbleven tijdens haar leven en Schloss Homburg vor der Hohe, eens het stamslot van de tak Hessen-Homburg.

Voor meer informatie zie ook onder deze link van Historizon

Click to access the login or register cheese