Fulda bezoek tentoonstelling Design & Dynastie

Laatste kans voor bezoek aan tentoonstelling Design & Dynastie!

Wegens succes opnieuw aangeboden. Bijzondere driedaagse reis met bezoek aan tijdelijke tentoonstelling Design & Dynastie.

U kunt nog aansluiten bij een door Historizon speciaal georganiseerde reis die plaatsvindt van 23 t/m 25 augustus 2022, via deze link kunt u meer informatie vinden over de reis met Historizon.

“..het was een fantastische reis waar ik enorm van genoten heb. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

Het is dit jaar 250 jaar geleden dat prins Willem Frederik, Prins van Oranje Nassau in Den Haag geboren is. Onze latere Koning Willem I. Maar voordat het zover was, was hij van 1803 tot 1806 Fürst van het vorstendom Nassau-Oranje-Fulda. En het juist in het prachtige Barokstadje Fulda waar een interessante tentoonstelling over deze vorst is ingericht.Deze tentoonstelling met als titel “Design & Dynastie” is nog tot 28 augustus 2022 is te bezoeken.

De tentoonstelling is samengesteld uit de collecties van het Koninklijk Huisarchief en het vakwerk van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen. Naast zilverwerk, porselein, juwelen van Mellerio, omvat de tentoonstelling ook een unieke collectie portretminiaturen en het staatsbanketservies.

De oorspronkelijke gebruiksfuncties van de paleiskamers worden verrijkt met werk van Nederlandse vormgevers, zoals Hella Jongerius, Jan Taminiau, Joep van Lieshout, Scholten & Baijings en fotografie van Vincent Mentzel, Erwin Olaf en Gemmy Woud-Binnendijk. Ook jong talent van Meesteropleiding Coupeur heeft ruimte gekregen op deze tentoonstelling.

De tentoonstelling kan dan ook worden beschouwd als meer dan compleet “Gesamtkunstwerk”, dat het karakter van de ruimtes versterkt en de schoonheid van de locatie benadrukt

Alle informatie over deze tentoonstelling  kunt u vinden onder deze link van de stad Fulda; Fulda 2022 | Design & Dynastie – 250 Jahre Hofleben Oranien-Nassau

Click to access the login or register cheese