Oranje Boven!

Kasteel Cannenburch heeft over de jaren verschillende malen de bewoners van Paleis Het Loo mogen verwelkomen. De Oranjes woonden maar enkele kilometers van kasteel Cannenburch vandaan en kwamen met enige regelmaat op bezoek. Sinds koning Willem III heeft kasteel Cannenburch bijna alle vorsten van Nederland mogen verwelkomen. Enkele bezoeken worden uitgelicht in een presentatie in het Bouwhuis op het kasteelterrein.

Collectie Oranje-souvenirs

De Oranjes werden niet alleen in het kasteel maar ook in het dorp Vaassen met veel gejuich onthaald. De vlag hing uit en in de krant werd gretig verslag gedaan van een koninklijk bezoek.
Deze Oranjegezindheid kwam ook tot uiting in het verzamelen van Oranje-souvenirs. Menig Nederlander had een dergelijk souvenir in huis. De souvenirs varieerden van glazen, bekers en herdenkingsborden tot glas-in-lood ruitjes en feestsigaren. In de ingerichte vertrekken van kasteel Cannenburch worden verschillende van deze voorwerpen getoond. Ook is er een ruimte gewijd aan de exclusieve souvenirs, gemaakt van dure materialen of ontworpen door vooraanstaande kunstenaars.
De Oranje-souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau en veelal nooit eerder getoond.

1 april t/m 31 oktober 2018 – 2020
dinsdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur

Click to access the login or register cheese