Nieuwe rondleidingen najaar 2019 Paleis Kneuterdijk

In afstemming met de Raad van State heeft de GVON nieuwe rondleidingen gepland. Deze bieden u een unieke kans om het voormalige lievelingspaleis van koning Willem II en zijn illustere gemalin Anna Paulowna en thans de werkomgeving van de Raad van State te bezichtigen. De rondleidingen op de vrijdagen worden verzorgd door onze leden en duren circa 1 uur en de kosten bedragen 7,50 euro per persoon. De start van de rondleiding is om 11.00 uur. U kunt zich via deze link van Historizon inschrijven en de volgende data zijn beschikbaar;

Vrijdagen; 18 oktober 2019, 25 oktober 2019, 1 november 2019 (Op deze dag wordt er misschien een beschermende vloer gelegd in de Gotische zaal. Mogelijk kunnen de bezoekers dan alleen de Gotische zaal vanaf de drempel bekijken), 15 november 2019, 22 november 2019.

”Tot en met december 2020 worden bij de Raad van State, in het voormalige Paleis Kneuterdijk, schilderijen, prenten en aquarellen getoond uit de collectie van museum Paleis Het Loo. Aanleiding voor deze unieke samenwerking is de verbouwing van Paleis Het Loo in de periode 2018-2021. Dit biedt de mogelijkheid om collectiestukken op andere locaties te tonen.

Naast werken uit de collectie van Paleis Het Loo worden ook stukken getoond die het museum in langdurig bruikleen heeft van de Koninklijke Verzamelingen en de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau (GVON).

Het Paleis Kneuterdijk werd in 1816 aangekocht door koning Willem I, die het schonk aan zijn zoon, de latere koning Willem II. Tot aan zijn overlijden in 1849 bewoonde hij dit paleis samen met zijn echtgenote Anna Paulowna.”

Click to access the login or register cheese