Extra nieuwe rondleidingen Paleis Kneuterdijk, rondleidingen 2020 Gecanceld!

Dit voorjaar blijkt wederom dat er veel animo is voor de rondleidingen 2020 in het paleis Kneuterdijk, bij de Raad van State in Den Haag.

Tijdens de door de GVON-leden verzorgde rondleidingen wordt de interessante geschiedenis van dit paleisje en zijn voormalige en huidige bewoners in ruim een uur belicht. Naast de bouwgeschiedenis (van Daniël Marot tot aan Patrice Girod/Eveline Merkx) en het eminente Binnenhof-gebied, wordt ook de levensgeschiedenis en de historische betekenis van koning Willem II, de eerste Nederlandse constitutionele vorst (1848)  en zijn Russische echtgenote Anna Paulowna toegelicht. De context wordt geïllustreerd aan de hand van speciaal bijeengebrachte kunstwerken uit de collecties van Paleis Het Loo, Koninklijke Verzamelingen, de Raad van State en de GVON. De samenhang van deze elementen illustreert tevens de altijd nog actuele unieke positie van dit voormalig paleisje binnen de Nederlandse politieke, bestuurlijke en constitutionele verhoudingen.

Inmiddels zijn er weer nieuwe rondleidingen gepland op de vrijdagen 10 en 17 april, op 8 mei en 19 juni 2020, van 11.00 tot 12.00 uur. U kunt zich opgeven via deze link van Historizon. De kosten bedragen 7,50 Euro per persoon. I.v.m. de Coronavirus beschermende overheidsmaatregelen zijn alle rondleidingen tot en met juni 2020 gecanceld!

 

Click to access the login or register cheese