Laatste Blog 6 GVON Reis Thüringen

2 juli; 
Vandaag alweer de laatste dag van onze reis en daarmee ook het laatste blog van deze serie. Onderweg brachten wij een bezoek aan Schloss Friedenstein in Gotha, het slot van de familie Saksen-Coburg-Gotha.
Om 18.30 waren wij weer in Apeldoorn en Beekbergen waar Piet Segers van Historizon ons opwachtte. Het was een prachtige reis, we hebben veel gezien en geleerd met dank aan onze reisleider Bearn Bilker. Ook heel veel dank en waardering voor de reisbegeleider Bea en chauffeur Theo.
Dit was de laatste GVON reis, een traditie begonnen in de jaren 50 met een reis naar Nassau-Dietz en met als hoogtepunt de Anna Paulowna reis naar St Petersburg in 2006.
Mochten er leden zijn die zich in willen zetten om deze traditie voort te zetten in samenwerking met reisburo Historizon, neemt u dan contact met ons op via info@oranje-nassau.org.
Schloss Friedenstein Gotha

Schloss Friedenstein Gotha

Schloss Friedenstein Gotha

Schloss Friedenstein Gotha

Schloss Friedenstein Gotha

Schloss Friedenstein Gotha

Sterke vrouwen van Nassau vormt het thema van de GVON studiereis naar Thüringen en Midden-Duitsland. Centraal staat Juliana van Stolberg (1506-1580), geboren op het slot Stolberg en stammoeder van het Huis Oranje-Nassau. Op deze reis volgen wij de jongere vrouwen Van Nassau die voor hun huwelijken elders terechtkwamen en in hun nieuwe omgeving vaak een grote rol speelden. Zij leefden op het breukvlak van Lutheranisme en Calvinisme en maakten (het begin van) de verwoestende 30-jarige godsdienstoorlog in Duitsland mee. De banden met de Nederlanden waren vaak hecht. Deze reis is georganiseerd door Historizon en de heer B. Bilker (voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland) draagt zorg voor de begeleiding.

Click to access the login or register cheese