Hoogstederlezing wordt online lezing op dinsdag 7 december, 13.30 uur

Door de strenge corona maatregelen heeft het bestuur van de GVON besloten de Hoogstederlezing gepland op 3 december niet door te laten gaan.

In plaats daarvan komt er een online lezing van Peter Rehwinkel over Amalia op dinsdag 7 december om 13.30 uur die verzorgd zal worden door Historizon.

U kunt zich opgeven via de volgend link of via de website van Historizon.https://historizon.nl/event/hoogstederlezing-amalia-de-plicht-roept/

Via deze link kunt u zich aanmelden en betalen. Na afloop ontvangt u een email met een link waarmee u de lezing op een later moment kan terugkijken.

 

‘Amalia, de plicht roept’ door Peter Rehwinkel 

De lezing wordt gehouden Peter Rehwinkel naar aanleiding van zijn recent verschenen boek ‘Amalia, de plicht roept’.

Prinses Amalia viert op 7 december van dit jaar haar achttiende verjaardag. Er gaat veel voor haar veranderen. De plicht roept en de onbezorgdheid van haar jeugd is voorbij. Voor iedere Nederlander is het bijzonder om meerjarig te worden. Maar wat betekent dit voor de troonopvolgster? Amalia moet te zijner tijd haar vader opvolgen, maar kan ze er onderuit? Peter Rehwinkel behandelt deze en andere staatsrechtelijke vragen en plaatst haar in een historisch perspectief van het Huis van Oranje-Nassau.

Peter Rehwinkel was burgemeester in verscheidene steden en voormalig lid van de Tweede en Eerste Kamer. Hij is gepromoveerd in het staatsrecht en schreef verschillende boeken. Door de media wordt hij regelmatig om staatsrechtelijke commentaar gevraagd. GVON is verheugd actualiteit en historie in de persoon van Amalia verenigd te zien.