Historizonreis naar Stuttgart

Historizon heeft een korte reis georganiseerd van 3 t/m 6 november 2021 naar Stuttgart n.a.v. de tentoonstelling over het leven van de laatste Koning van Württemberg Wilhelm II in het Stadspaleis.

Reis Stuttgart
Een reis per trein naar Stuttgart en Württemberg over het leven van de laatste koning van Württemberg en bezoeken aan prachtige paleizen en musea.

Wilhelm II van Württemberg was de laatste koning van Württemberg die regeerde van 1891 tot de novemberrevolutie in 1918. Een eeuw na zijn overlijden komt er in Stuttgart een tentoonstelling om een nieuwe blik te werpen op de laatste monarch van Württemberg.
De tentoonstelling toont het leven van Wilhelm II en ook het bijzondere tijdsgewricht aan het einde van de Eerste Wereldoorlog waarin keizers en koningen plaats moeten maken. Na zijn troonafstand leefde hij als Hertog van Württemberg.
Wilhelm was getrouwd met Maria van Waldeck-Pyrmont, de zus van de Nederlandse koningin Emma.

Tijdens deze reis bezoeken we de tentoonstelling in Stuttgart en ook het residentieslot Ludwigsburg en Erbach.

Programma

Woensdag 3 november
We reizen per trein naar Stuttgart. Deze vertrekt om 10:38 uur vanaf Amsterdam CS, 11:03 uur vanaf Utrecht CS en om 11:35 uur vanaf Arnhem CS.
Met een overstap in Düsseldorf komen we dan rond 16:00 uur in Stuttgart aan. Hier betrekken we ons hotel in de buurt van het station.

Donderdag 4 november
Deze dag nemen we de tijd om de verschillende paleizen in Stuttgart te bekijken. Zo bekijken we het Neues Schloss, bezoeken het Altes Schloss en nemen ’s middags uitgebreid de tijd om de tentoonstelling te bekijken in het Wilhelmspaleis, ook wel Stadspaleis genoemd.

Vrijdag 5 november
Deze dag organiseren we een touringcar die ons eerst naar de Grafkapel op de Württemberg brengt. Gebouwd in opdracht van Catharina Paulowna, moeder van de Nederlandse koningin Sophie.
Vervolgens reizen we naar het barokke Slot Ludwigsburg. Een betoverend mooi, groots en bijzonder kasteel waar we worden rondgeleid. Tegen het einde van de middag rijden we vast een stukje noordwaarts en zullen overnachten op een mooie locatie langs de Neckar.

Zaterdag 6 november
Deze ochtend brengen we een bezoek aan het slot Erbach. Hier laten we ons rondleiden door de grafelijke collectie van graaf Franz I. Zo is de hal volgehangen met geweien en is er een hele zaal vol riddergewaden. Het slot ademt de tijden van weleer. Belangrijk voor ons is de Oranjezaal. De schilderijen in deze eetkamer tonen de familiebanden met het huis van Oranje-Nassau.
’s Middags laten we ons afzetten bij het station in Frankfurt. Hiervandaan reizen we met een rechtstreekse verbinding terug naar Nederland die om half negen aankomt in Amsterdam en natuurlijk eerder op de stations van Arnhem en Utrecht.

Informatie
Data: 3 t/m 6 november 2021
Prijs: € 995,- op basis van gebruik 2-persoonskamer. (toeslag 1-persoonskamer € 90,-.
Inclusief: treintickets, vervoer per touringcar, hotels, alle maaltijden, toegangen en gidsen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat: info@oranje-nassau.org

Click to access the login or register cheese