GVON Excursie naar ‘Koninklijk borduren; verhalen en vakmanschap’

Aan de leden van de GVON,

In het textielmuseum in Tilburg is op dit moment een interessante tentoonstelling te zien onder de titel: ‘Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap’

‘Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap’ biedt de unieke kans om eenmalig zowel de historische als nieuwe gordijnen van Paleis Huis ten Bosch – het woonpaleis van Hare Majesteit Koningin Máxima en Koning Willem Alexander te bewonderen in het TextielMuseum, een primeur! Samen met ruim 150 borduurders uit heel Nederland borduurde Hare Majesteit Koningin Máxima mee aan de nieuwe gordijnen die cultureel erfgoed zijn voor heel Nederland. In de expo neem je een exclusief kijkje in Paleis Huis ten Bosch, bekijk je het maakproces van dit veelzijdige project en de rijkdom aan verhalen die ontstaat wanneer mensen samen borduren.

Samen met de Stichting Je Maintiendrai Nassau organiseren wij een interessante excursie naar deze tentoonstelling.

Datum: vrijdag 31 maart 2023

Programma:

13.30u-14.00u ontvangst met koffie/thee en wat lekkers

14.00u-14.15u toelichting door museummedewerker

14.15u-14.45u verhaal van Liesbeth Stinissen.  Zij is de ontwerper van de nieuwe gordijnen voor Paleis Huis ten Bosch.

14.45u vragen, uitloop, dankwoord voorzitter St JMN

Vanaf 15.00u tentoonstelling Koninklijk borduren – verhalen en vakmanschap en Museum

De kosten van de excursie zijn € 15,00. Het is incl. ontvangst met thee of koffie met iets lekkers, inleiding door een museummedewerker, inleiding door de ontwerper en bezoek aan de tentoonstelling Koninklijk borduren – verhalen en vakmanschap.

Het bezoek aan de tentoonstelling zelf is zonder begeleiding met tijdslot. Bij meer dan 30 deelnemers moeten we met 2 groepen werken, die een bezoek aan de tentoonstelling en een bezoek aan het museum afwisselen. Daar is voldoende tijd voor.

Niet inbegrepen is de entree à € 12,50. Voor houders van een Museumkaart, Rembrandtkaart of Icom-pas is de entree gratis.

Na uw aanmelding ontvangt u 2 weken voor de excursie een bevestigingsmail/-brief met het programma, OV- en parkeerinformatie.

Aanmelding gaarne middels een email naar info@oranje-nassau.org en door overmaking van het bedrag naar: NL 71 INGB 0000 0239 62 t.n.v. Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau o.v.v. excursie Tilburg.

Of per post naar het volgende adres: Historizon Reizen, Postbus 3, 3900 AA Veenendaal.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de GVON.

Click to access the login or register cheese