Geslaagde digitale Algemene Ledenvergadering 17 oktober 2020

Vanwege de bijzondere omstandigheden vond dit jaar de Algemene ledenvergadering digitaal plaats. Het animo onder de leden voor deelname was echter onverminderd groot, dit bleek ook uit het aantal digitaal gestelde vragen.

Voorzitter Marc Scheidius lichtte toe dat het, ondanks de moeilijke Corona omstandigheden goed gaat met de vereniging, het aantal leden is stabiel en de financiële situatie is gezond. Het bestuur denkt na over de invulling van het ledenprogramma voor dit najaar en komend jaar. Vanwege de Corona ontwikkelingen heeft het programma deels nog een voorlopig karakter, dit ook in relatie tot de vorm waarin activiteiten kunnen plaatsvinden. Indien dit niet fysiek mogelijk is, zullen de activiteiten digitaal plaatsvinden. De eerste bijeenkomst betreft de najaarslezing op 19 november as. Aan het jaarboek 2020 wordt momenteel de laatste hand gelegd. De leden krijgen deze binnenkort thuis toegezonden. Ook werd het belang benadrukt van de website, de digitale nieuwsbrief en berichtgeving op social media, zoals Facebook. In deze tijden zijn dit belangrijke communicatiemiddelen om met elkaar in contact te zijn. In dit verband werd dan ook een oproep gedaan aan de leden om voor de vereniging interessante informatie en berichten door te geven aan het secretariaat, zodat deze kunnen worden gepubliceerd.

Aansluitend op de Algemene Ledenvergadering gaf Prof.dr. Hans Cools een boeiende lezing over prins Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje en Anna van Egmont. Deze ‘verloren’ Oranjezoon verbleef als gijzelaar van Filip II meer dan 28 jaar in Spanje. Hij werd door de zowel verguisde als bewonderde crimineel/verzetsstrijder Johan Brouwer medio jaren ’40 uit de vergetelheid gehaald en het door Brouwer geschreven boek diende als metafoor voor de benarde positie van Nederland tijdens de tweede wereldoorlog. Het door Hans Cools gepresenteerde thema was tevens een voorproefje van de artikelen die worden opgenomen in het nieuwe Jaarboek 2020.

U kunt de Jaarvergadering nog eens bekijken door hier te klikken.

Click to access the login or register cheese