Blog 1 GVON Reis Thüringen

Onze secretaris Ineke Ghaoui houdt voor ons een blog bij van de GVON studiereis 2022, die van maandag 27 juni tot met zaterdag 2 juli 2022 naar Thüringen en Midden-Duitsland is, dat u hieronder kunt volgen.

27 juni 2022; Vandaag de busreis van Apeldoorn naar Arnstadt met een tussenstop in Detmold voor een bezoek aan Residenzschloss Detmold. De bedoeling was Prinz Stephan Leopold zur Lippe te ontmoeten, maar dat ging helaas niet door. Wel een uitstekende rondleiding door de gids die op de foto staat naast het portret van Prins Bernhard. Het is een prachtig slot, helaas staat het momenteel gedeeltelijk in de steigers. Morgen gaan we naar Schloss Sondershausen en Schloss Stolberg. Tot morgen!

GVON reis Thüringen 2022GVON reis Thüringen 2022

 

Sterke vrouwen van Nassau vormt het thema van de GVON studiereis naar Thüringen en Midden-Duitsland. Centraal staat Juliana van Stolberg (1506-1580), geboren op het slot Stolberg en stammoeder van het Huis Oranje-Nassau. Op deze reis volgen wij de jongere vrouwen Van Nassau die voor hun huwelijken elders terechtkwamen en in hun nieuwe omgeving vaak een grote rol speelden. Zij leefden op het breukvlak van Lutheranisme en Calvinisme en maakten (het begin van) de verwoestende 30-jarige godsdienstoorlog in Duitsland mee. De banden met de Nederlanden waren vaak hecht. Deze reis is georganiseerd door Historizon en de heer B. Bilker (voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland) draagt zorg voor de begeleiding .

 

Click to access the login or register cheese