Blog 4 GVON Reis Thüringen

30 juni;  

Hierbij de bijdrage voor dag 4. Vandaag bezochten wij Rudolstadt. Gestart werd met een korte rondleiding langs de beeldenroute die vertelt over de historie van de stad. Daarna brachten wij een bezoek aan het Schillerhaus. Na de lunch bezochten wij Schloss Heidecksburg, het grootste barockpaleis met Rococo en een prachtige miniaturen collectie. Het paleis was zeer indrukwekkend met prachtige zalen. Het contrast met Schloss Schwarzburg dat wij gisteren bezochten was enorm. De miniaturen expositie was heel verrassend.

 

 

 

 

Foto’s; Beelden van Fu(umlaut)rst Ludwig Friedrich II von Schwarzburg-Rudolstadt en Fu(umlaut)rstin Caroline Luise samen met onze reisleider Bearn Bilker, Schloss Heidecksburg buitenkant en binnen. Miniaturen expositie.

Sterke vrouwen van Nassau vormt het thema van de GVON studiereis naar Thüringen en Midden-Duitsland. Centraal staat Juliana van Stolberg (1506-1580), geboren op het slot Stolberg en stammoeder van het Huis Oranje-Nassau. Op deze reis volgen wij de jongere vrouwen Van Nassau die voor hun huwelijken elders terechtkwamen en in hun nieuwe omgeving vaak een grote rol speelden. Zij leefden op het breukvlak van Lutheranisme en Calvinisme en maakten (het begin van) de verwoestende 30-jarige godsdienstoorlog in Duitsland mee. De banden met de Nederlanden waren vaak hecht. Deze reis is georganiseerd door Historizon en de heer B. Bilker (voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland) draagt zorg voor de begeleiding.

Click to access the login or register cheese