Blog 2 GVON Reis Thüringen

28 juni 2022;

In de ochtend gingen we naar Schloss Sondershausen, helaas vonden ook hier verbouwingen plaats. Prachtig slot met schitterend interieur met zelf een portret van Willem van Oranje wiens zuster met de vorst van Sondershausen getrouwd was. De Blauwe Zaal was indrukwekkend. Er staat ook een Gouden Koets waarvan er nog maar 4 wereldwijd van over zijn.

‘s Middags bezoek aan Schloss Stolberg waar we uitgenodigd waren voor de thee door de Vorstin en Erfprins van Stolberg-Stolberg. Ook dit slot wordt verbouwd. We kregen een uitgebreide rondleiding door een zeer ervaren gids. Daarna volgde de thee met gebak en hartelijke ontvangst door de Vorstin en Erfprins von Stolberg-Stolberg.

 

GVON reis Thüringen 2022

Vorstin en erfprins Stolberg-Stolberg en interieur Schloss Stolberg

 

 

GVON reis Thüringen 2022

Gouden koets en interieur

 

Sterke vrouwen van Nassau vormt het thema van de GVON studiereis naar Thüringen en Midden-Duitsland. Centraal staat Juliana van Stolberg (1506-1580), geboren op het slot Stolberg en stammoeder van het Huis Oranje-Nassau. Op deze reis volgen wij de jongere vrouwen Van Nassau die voor hun huwelijken elders terechtkwamen en in hun nieuwe omgeving vaak een grote rol speelden. Zij leefden op het breukvlak van Lutheranisme en Calvinisme en maakten (het begin van) de verwoestende 30-jarige godsdienstoorlog in Duitsland mee. De banden met de Nederlanden waren vaak hecht. Deze reis is georganiseerd door Historizon en de heer B. Bilker (voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland) draagt zorg voor de begeleiding .

Click to access the login or register cheese