Video-berichten

Kijk hier online de laatste video’s of andere digitale uitingen.

GVON plaatst op deze pagina een selectie van video’s in overeenstemming met de doelstelling van de vereniging.

  1. * Zitmeubilair in het Paleis
  2. * Ondertussen op het Loo
  3. * Online lezingen Historizon

Paleis Noordeinde is al ruim vier eeuwen – met enkele tussenpozen – nauw verbonden met het Huis Oranje-Nassau. Het gebruik van het gebouw en de ruimte veranderde meermaals. De verschillende opeenvolgende vorsten lieten hun sporen achter op het gebied van gebruik, smaak en stijl.

De meest bijzondere meubelen zijn speciaal voor het paleis ontworpen, vervaardigd en vaak in de loop van de tijd aangepast. Zo liet iedere generatie haar stempel na op het paleisinterieur. De collectie is altijd met zorg en aandacht onderhouden en gerestaureerd. De collectie zitmeubilair leende zich, vooral door het toepassen van een nieuwe bekleding, bij uitstek voor modernisering.

 


Ondertussen op Het Loo!

Wat gebeurt er allemaal op Paleis Het Loo terwijl ze zijn gesloten? Er zijn diverse verhalen en video’s van wat er ondertussen op Het Loo gebeurd.

De schildering van de Staatsietrap van Paleis Het Loo is met ruim 550 m2 het op één na grootste schilderij van Nederland. Dit indrukwekkende kunstwerk wordt op dit moment gerestaureerd. Na de heropening van het paleis mogen alle bezoekers de trap betreden. Je wordt dan omringd door deze schildering: een unieke ervaring!

Bekijk hier de volledige playlist op Youtube.

 


Online lezingen Historizon

Bijzondere tijden, gekenmerkt door op samenzijn op afstand. Helaas zijn veel GVON-activiteiten zijn gecanceld, zoals de GVON, lezing en de rondleidingen bij de Raad van State.

Om toch  wat afleiding te geven, is Historizon een serie Webinars gestart. GVON faciliteert deze interessante lezingen / presentaties over diverse onderwerpen die u thuis kan volgen, vanachter uw PC of Tablet.

Een uitleg van hoe het werkt, vindt u onder deze link: https://historizon.nl/dagtochten/hoe-werken-de-webinars-van-historizon/