Video-berichten

Kijk hier online de laatste video’s of andere digitale uitingen.

GVON plaatst op deze pagina een selectie van video’s in overeenstemming met de doelstelling van de vereniging.

  1. * Podcast De Oranjes
  2. * Ondertussen op het Loo
  3. * Online lezingen Historizon

Podcast De Oranjes

Rondom Koningsdag zal de podcast ‘De Oranjes’ [1544-1711] worden gepubliceerd. Twee weken voor Koningsdag komen de afleveringen 2 tot en met 10 op Spotify.

In ‘De Oranjes’ geeft Ronald de Graaf een inkijkje in de machtigste familie van de Republiek: die van Oranje-Nassau. Van 1544 tot 1711 was een tijd van oorlogen tegen Spanje, Engeland en Frankrijk. Dit is het verhaal van Willem van Oranje, Maurits, Frederik Hendrik, Willem II, III en Johan Willem Friso en de keuzes die zij maakten tussen hun dynastie en het landsbelang. Hoe ontstond ons ‘Nederland’? Wat hebben we wel en niet aan Oranje-Nassau te danken? In iedere aflevering laat een specialist zijn of haar licht schijnen. Hier zijn ‘De Oranjes’.

De trailer en aflevering 1 zijn vanaf heden te beluisteren:

 


Ondertussen op Het Loo!

Wat gebeurt er allemaal op Paleis Het Loo terwijl ze zijn gesloten? Er zijn diverse verhalen en video’s van wat er ondertussen op Het Loo gebeurd.

Conservator Kristin Duysters laat een bijzondere waterkan zien die zou zijn geschonken door koningin Anna Paulowna aan haar lakei Emmanuel Reeser.

Bekijk hier de volledige playlist op Youtube.

 


Online lezingen Historizon

Bijzondere tijden, gekenmerkt door op samenzijn op afstand. Helaas zijn veel GVON-activiteiten zijn gecanceld, zoals de GVON, lezing en de rondleidingen bij de Raad van State.

Om toch  wat afleiding te geven, is Historizon een serie Webinars gestart. GVON faciliteert deze interessante lezingen / presentaties over diverse onderwerpen die u thuis kan volgen, vanachter uw PC of Tablet.

Een uitleg van hoe het werkt, vindt u onder deze link: https://historizon.nl/dagtochten/hoe-werken-de-webinars-van-historizon/