Video-berichten

Kijk hier online de laatste video’s of andere digitale uitingen.

GVON plaatst op deze pagina een selectie van video’s in overeenstemming met de doelstelling van de vereniging.

  1. * Drie koningen van Oranje, Willem II
  2. * Online lezingen Historizon
  3. * Ondertussen op het Loo

Drie koningen van oranje, willem II

Een bijdrage van omroep MAX over het bijzonder en roerige leven van Koning Willem II.


In het kader van de nationale viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden heeft MAX een driedelige programmaserie gemaakt  over Koning Willem I, Willem II en Willem III. Zie: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/drie-koningen-van-oranje/

 


Online lezingen Historizon

Bijzondere tijden, gekenmerkt door op samenzijn op afstand. Helaas zijn veel GVON-activiteiten zijn gecanceld, zoals de GVON, lezing en de rondleidingen bij de Raad van State. Het is nog twijfelachtig of de ALV en Verenigingsreis kunnen doorgaan.

Om toch  wat afleiding te geven, is Historizon een serie Webinars gestart. GVON faciliteert deze interessante lezingen / presentaties over diverse onderwerpen die u thuis kan volgen, vanachter uw PC of Tablet.

Eén daarvan wordt ingevuld door de ons bekende David Hakkenberg. Het gaat over Berlijn, eén van de steden die ook onder zijn leiding zijn bezocht tijdens een GVON verenigingsreis.

Het Webinar zelf vind vindt u via deze link: https://historizon.nl/event/david-hakkenberg-over-berlijn/

Een uitleg van hoe het werkt, vindt u onder deze link: https://historizon.nl/dagtochten/hoe-werken-de-webinars-van-historizon/


Ondertussen op Het Loo!

Wat gebeurt er allemaal op Paleis Het Loo terwijl ze zijn gesloten? Er zijn diverse verhalen en video’s van wat er ondertussen op Het Loo gebeurd.

Conservator Hanna vertelt over de restauratie van het ‘Zilveren Huwelijksgeschenk’ uit 1926 waarop Koningin Wilhelmina, Kroonprinses Juliana en Prins Hendrik staan afgebeeld.

Bekijk hier de volledige playlist op Youtube.