Video-berichten

Kijk hier online de laatste video’s of andere digitale uitingen.

GVON plaatst op deze pagina een selectie van video’s in overeenstemming met de doelstelling van de vereniging.

  1. * Delftse zilverkoorts Museum Prinsenhof Delft
  2. * Online lezingen Historizon
  3. * Ondertussen op het Loo

Delftse zilverkoorts – Museum Prinsenhof Delft

Tijdens de opstand vluchtte Willem van Oranje naar Delft. Hij nam zijn leger mee en daarna volgde ook de hofhouding. Het hof zorgde voor een enorme toename van de opdrachten aan de Delftse zilversmeden. De mooiste objecten werden besteld zoals nautilusbekers, schalen, kandelaren en bestek. 80 zilverwerken worden tentoongesteld in het museum.

In lijn met het landelijk beleid m.b.t. tot het coronavirus is het museum tot nader order gesloten. Via thuismuseum wordt uw meegenomen door de ‘vlogger’ Jip Heijmerink op een online rondleiding in het Museum Prinsenhof Delft!

Correctie: Jip spreekt in de video over ‘de druivenplukkers in de vitrine’. Echter gaat het hier om twee figuren met Afrikaanse hoofdtooien uit 1623, toegeschreven aan Adriaen Claesz de Grebber.


Online lezingen Historizon

Bijzondere tijden, gekenmerkt door op samenzijn op afstand. Helaas zijn veel GVON-activiteiten zijn gecanceld, zoals de GVON, lezing en de rondleidingen bij de Raad van State. Het is nog twijfelachtig of de ALV en Verenigingsreis kunnen doorgaan.

Om toch  wat afleiding te geven, is Historizon een serie Webinars gestart. GVON faciliteert deze interessante lezingen / presentaties over diverse onderwerpen die u thuis kan volgen, vanachter uw PC of Tablet.

Eén daarvan wordt ingevuld door de ons bekende David Hakkenberg. Het gaat over Berlijn, eén van de steden die ook onder zijn leiding zijn bezocht tijdens een GVON verenigingsreis.

Het Webinar zelf vind vindt u via deze link: https://historizon.nl/event/david-hakkenberg-over-berlijn/

Een uitleg van hoe het werkt, vindt u onder deze link: https://historizon.nl/dagtochten/hoe-werken-de-webinars-van-historizon/


Ondertussen op Het Loo!

Wat gebeurt er allemaal op Paleis Het Loo terwijl ze zijn gesloten? Er zijn diverse verhalen en video’s van wat er ondertussen op Het Loo gebeurd.

Ook rondom het paleis is veel te ontdekken. Conservator Paul Rem vertelt hoe het standbeeld van Frederik Hendrik van Oranje op het voorterrein van Paleis Het Loo terecht is gekomen.

Bekijk hier de volledige playlist op Youtube.